Študenti Turistice blesteli na tekmovanjih v inovativnosti

Študenti Turistice blesteli na tekmovanjih v inovativnosti

 

Čeprav so izpiti pred vrati, so študenti Turistice še vedno v polnem zagonu. V maju sta kar dve ekipi dosegli odlične rezultate, in sicer prvo mesto na tekmovanju Innovative all-nighter ter drugo mesto na festivalu inovacij FestINNO.

Tako kot lani se je skupina diplomantov Turistice (Andreja Gradišek, Lea Podgoršek, Eva Lamberšek in Miha Košir) pomerila na tekmovanju Innovative all-nighter, največjem slovenskem hekatonu v Sloveniji, kjer se povežejo podjetja in študenti in so-ustvarjajo inovativno okolje, nove priložnosti in ideje ter mladim omogočijo neposredni stik z najboljšimi delodajalci v Sloveniji. Ekipa je drugič zapored zasedla prvo mesto, in sicer pri izzivu podjetja Medex. 

Na 10. tradicionalni prireditvi FestINNO (Festival inovacij in podjetništva na UP) pa so se študentke Ana Celcer, Laura Paradiž, Saša Stušek, Neja Urbanč Đukič in Iza Cvikl odlično odrezale s poslovno idejo Handyman, pripravile dober pitch in v super finalu zasedle odlično drugo mesto. FestINNO je podjetniški dogodek namenjen povezovanju, učenju in druženju.

V imenu Fakultete za turistične študije Turistice iskreno čestitamo našim sedanjim in bivšim študentom za odlično uvrstitve in promocijo naše fakultete. Prav tako gredo čestitke tudi obema mentorjema mag. Tini Kociper in dr. Dejanu Križaju. 

Tako so študenti Turistice vnovič dokazali, da pri inovativnosti ni meja. Čestitke ekipama!