Projekt QNeST in njegova mreža kakovosti: konferenca, sejem oljčnega olja in študijske ture

  • Domov
  • Novice
  • Projekt QNeST in njegova mreža kakovosti: konferenca, sejem oljčnega olja in študijske ture

TURIZEM – 14 in 16. novembra 2019 "Projekt QNeST in njegova mreža kakovosti: konferenca, sejem oljčnega olja in študijske ture"

 

V čudovitem istrskem Vodnjanu je potekalo zaključno srečanje partnerjev projekta, pri katerem sodeluje tudi Univerza na Primorskem, portoroška Fakulteta za turistične študije – Turistica.

Ponudniki iz Hrvaške, Italije, Grčije, Slovenije in Črne Gore so si na srečanju izmenjali primere dobrih praks, zgodbe in kontakte za nadaljnja mreženja. Vsak projektni partner je na Hrvaško pripeljal ponudnike, ki predstavljajo odličnost na svojem ozemlju in referenčnem področju, s katerim so pridobili naziv certificiranega ponudnika QNEST znamke. Obisk najbolj trajnostnih podjetij in primerov dobrih praks iz Hrvaške Istre ter udeležba na sejmu oljčnega olja v Vodnjanu, sta zaključila to istrsko izkušnjo, ki je bila uporabna za razumevanje načela trajnosti ter kako je mogoče s skupnim idejami izvesti razvojne projekte turizma, osredotočene na kakovosti in trajnosti.

Projekt Quality Network on Sustainable Tourism (QNeST) stremi k valorizaciji skupnih značilnosti in dvigu kakovosti turistične ponudbe, ki temelji na snovni in nesnovni dediščini Jadransko-Jonske regije z (so)oblikovanjem in implementacijo mednarodne blagovne znamke QNeST na področju trajnostnega turizma, katere glavni cilji so: dvig standardov kakovosti na področju trajnostnega turizma; promocija in povezovanje turističnih ponudnikov; oblikovanje in implementacija novega modela, ki bo omogočal sooblikovanje inovativnih turističnih produktov ter prenos najboljših praks, ki odražajo skupno, regionalno zavest pri razvoju kakovostnega trajnostnega turizma.