Predstavitev projekta QNEST na 6. Istrskem maratonu

Istrski maraton, ki je letos potekal 14. aprila 2019, brez dvoma velja za največjo rekreativno športno prireditev v slovenski Istri. Letos so na dogodku predstavili tudi projekt QNeST, pri katerem sodeluje tudi portoroška Turistica.

Istrskega maratona se je udeležilo skupaj kar 20.000 tekačev, navijačev, prostovoljcev, organizatorjev, soorganizatorjev, mimoidočih in vseh ostalih, ki so kljub burji uživali v sijajnem vzdušju. Rekordna je bila tudi številka tekačev, skupaj jih je teklo skoraj 5.000, poleg Slovenije pa so prišli tudi iz Italije, Hrvaške, Avstrije, Belgije, Poljske, Češke, Argentine, Japonske, Avstralije in drugih držav.

Na dogodku je bila prisotna tudi UP FTŠ Turistica s predstavniki projekta QNeST - Quality Network on Sustainable Tourism (QNeST), ki stremi k (re)valorizaciji dediščine ter dvigu kakovosti turistične ponudbe v Jadransko-Jonski regiji. S svojimi produkti, ki so jih promovirali na stojnicah, so bili prisotni tudi ponudniki, ki sestavljajo mrežo ponudnikov v projektu. Na tak način se zagotavlja dvig standardov kakovosti na področju razvoja trajnostnega turizma, poskuša se povezati turistične ponudnike ter oblikovati razvojni model, ki bo omogočal sooblikovanje inovativnih turističnih produktov in zagotavljal prenos najboljših praks na področju trajnostnega turizma v Jadransko-Jonski regiji.